Voor de vijfde keer al ijspret in het park

Het Winterdorp opent zaterdag de deuren Foto: Jan Brys

Voor de vijfde keer al ijspret in het park

Print
Brasschaat - Voor de vijfde keer al slaat het Brasschaatse Winterdorp de tenten op in het gemeentepark. Organisator Philip Wauters zet voor deze editie nog meer in op het comfort voor de standhouders en de bezoekers.

Voor de vijfde keer al slaat het Brasschaatse Winterdorp de tenten op in het gemeentepark. Organisator Philip Wauters zet voor deze editie nog meer in op het comfort voor de standhouders en de bezoekers.

“We hebben de tenten en de terrassen groter gemaakt. Vorig jaar kregen we geregeld een regenvlaag te verwerken, daarom willen we het nu nog meer ruimte overdekt zien in het Winterdorp. De podiumtent hebben we achterwege gelaten. De optredens zorgden immers voor enige wrevel bij de buurtbewoners. We zullen dus nog minder lawaai maken. Bij de horecazaken die we konden vastleggen, is er één nieuwkomer. Ben’s is er voor het eerst bij. Verder hebben we de vaste waarden, namelijk De Kroon, de Melkerij, de Vreemde Vogel, Pizza@Home en de tent van de familie Sterckx die ook de winterkermis naast de ijspiste uitbaat”, zegt Wauters die weinig problemen ziet in een mogelijke stroomuitval. “Als er een black-out komt, is dat voor maximum drie uur. Op die tijd is het ijs niet gedooid. Bovendien kan er aalleen maar een black-out komen als het zeer koud wordt en koude temperaturen zijn voor natuurlijk zeer goed. Voor de verlichting hebben we een stroomgroep die een en ander kan opvangen. Ik zie dus geen probleem”, vervolgt de organisator die besloot de ijspiste in Schoten dit jaar niet te installeren. In Wommelgem had hij er wel graag één gezet, maar daar besloot het gemeentebestuur ervan af te zien.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio