Kunstschaatser Jorik Hendrickx sukkelt met zware knieblessure

Foto: AP

Kunstschaatser Jorik Hendrickx sukkelt met zware knieblessure

Print

Jorik Hendrickx moet met een zware knieblessure verstek laten gaan voor de Grote Prijs kunstschaatsen in het Japanse Osaka, dat komende vrijdag van start gaat. Ook op het BK van afgelopen weekend in Lommel kwam hij niet in actie. ‘Begin vorige week was de pijn op training niet meer te verdragen’, zo verklaarde hij maandag aan Belga.

‘Mijn knieproblemen slepen al een tijdje aan’, aldus de 22-jarige Hendrickx, die eind vorige maand 12e werd in de Skate America. ‘Begin vorige week was de pijn op training niet meer te verdragen. Samen met mijn begeleiders hebben we dan beslist om niet deel te nemen aan het BK, om zo mijn sportcarrière niet in gevaar te brengen. Momenteel onderga ik onderzoeken in het ziekenhuis van Herentals. Een diagnose moet nog gesteld worden. Pas dan zal duidelijk zijn hoelang ik moet revalideren.’

Op zijn allereerste Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji eindigde Hendrickx dit jaar op de 16e plaats. De kunstschaatser werd tevens 17e op het WK in het Japanse Saitama. Op het EK in de Hongaarse hoofdstad Boedapest kaapte hij de negende plaats weg.

Wegens het afzeggen van Hendrickx viel het BK bij de mannen van afgelopen weekend voor het derde jaar op een rij in het water. Vorig jaar diende Hendrickx ziek af te zeggen, in 2012 moest hij na een enkelbreuk forfait geven. Bij de vrouwen ging de zege in Lommel voor het tweede opeenvolgende jaar naar Kaat Van Daele, die de enige deelneemster was.

Meer sportnieuws