© Frank Toussaint & Sociale Innovatiefabriek

Volg je eigen ecologische voetafdruk via app

Je ecologische voetafdruk verkleinen. Klinkt goed, maar hoe begin je er in godsnaam mee? Twee Antwerpenaren bedachten een slimme oplossing om het iedereen makkelijk te maken: For Good.

Geraldine Dewart

“Meer en meer mensen zijn zich bewust van de klimaatsverandering, alleen doen ze er weinig aan”, vertelt Maarten Desmet (32). Hij en zijn jeugdvriend Koen Jaspers (32), een architect en een handelsingenieur uit Antwerpen, kwamen een tijdje geleden terug samen rond dezelfde bezorgdheid en wilden een simpele oplossing bedenken om mensen op weg te helpen. Het resultaat is For Good: een systeem waarmee consumenten hun levensstijl duurzamer kunnen maken. De online tool biedt gebruikers inzicht in hun persoonlijke impact op het milieu en biedt praktische tips om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

For Good is helemaal opgebouwd rond gedragsverandering. Bij het aanmaken van je online For Good-profiel wordt gevraagd om dat te linken aan je persoonlijke gegevens: klantenkaarten, tankbeurten, meterstanden … Een smartphone-app geeft zo inzicht in je voedings-, woon- en mobiliteitsgedrag en geeft je persoonlijke voetafdruk weer. Uitgedrukt in het aantal wereldbollen die je nodig hebt voor je huidige levensstijl. In een verdere fase krijgen gebruikers concrete en pragmatische tips om hun gedrag te verbeteren.

Info: De service is vanaf maart 2015 beschikbaar voor bedrijven en organisaties en vanaf januari 2016 voor het grote publiek. Surf voor meer info naar www.for-good.be

Lees het volledige artikel dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio