Twaalf genomineerden voor het 'Gouden Ei'

Foto: Margo Tilborghs

Twaalf genomineerden voor het 'Gouden Ei'

Print
Essen - Elk jaar reikt de Jeugdraad van Essen het 'Gouden Ei' uit. Deze symbolische onderscheiding gaat naar een persoon, beweging of groep mensen die zich in de loop van het jaar verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van het bredere jeugdbeleid of het jeugdwerkbeleid.

Het Gouden Ei is bedoelt voor iemand die zich inzet voor de Essense jeugd, het jeugdwerk of het jeugdbeleid. "Dit jaar kwamen er maar liefst twaalf nominaties binnen", zegt Katleen Pyl van de Essense Jeugdraad. "Stemmen kan tot vrijdag 28 november. Je kan per persoon slecht 1 stem uitbrengen. Zaterdag 29 november zal de winnaar het Gouden Ei 2014 in ontvangst mogen nemen. We nodigen alle genomineerden uit om naar de Nacht van de Essense jeugd te komen. Daar zal de battle der Essense jeugdverenigingen plaatsvinden, afgewisseld door de uitreiking van het Gouden Ei. De avond vangt aan om 19.30u."

Uiteindelijk is het de jeugdraad die beslist wie van de Top 3 het Gouden Ei in ontvangst mag nemen. "Het blijft tenslotte een prijs van de jeugdraad", zegt Pyl nog.

De genomineerden zijn:

 • Alle jeugdleiders en -leidsters uit het lokale jeugdwerk die elke week opnieuw gratis en belangeloos hét jeugdwerk ondersteunen. 
 • Jasper Van Landeghem zorgt er mee voor dat de Essense jeugd meer kan buiten komen. Zo is hij één van de trekkers achter de Roefel en de Ronde van Essen en is hij uitvinder van de jeugdverenigingenbattle. 
 • Natuurmens John Van den Bempt is gids voor scholen, geeft voordrachten aan kinderen en is op de Roefel een graag geziene gast om bijenhotels & vogelkasten te maken. 
 • Maria Gommeren is  gekend als dorpsgids. Haar bijdrage om kennis over te dragen aan de jongeren over het verleden doet ze met hart en ziel. 
 • De Oud-coördinatie Speelplein stond jarenlang paraat om er voor te zorgen dat de speelpleinen van Essen liepen als een treintje. 
 • Tom Vanderostijne en Inneke Van Hove zijn dit jaar voor de tweede keer genomineerd. Deze vrijwilligers zijn maar liefst negen jaar volwassen begeleiding geweest van Chiro Klavertje 4.
 • Vrijwilligers van de dag van het buitengewoon kind. Tientallen vrijwilligers staan met open armen kinderen en jong volwassen met een verstandelijke beperking op te wachten, om ze extra te verwennen met hun aandacht, zorg en liefde. 
 • VZW Kobie geeft iedereen de mogelijkheid om in Essen bijeen te komen.
 • Steff Nouws is monitor op de speelpleinen, voorzitter van de jeugdraad, actievoerder, percussionist bij de harmonie, trommelaar bij Dossekoppen met Carnaval, helper op Roefel en andere jeugdactiviteiten, kampleider bij Kazou en steun en toeverlaat van de jeugdconsulente. 
 • Tom Bevers was één van de drijvende krachten in de Essense jeugdraad. Hij was vrijwilliger van het eerste uur bij de opmaak van de eerste jeugdbeleidsplannen die hun stempel op Essen hebben gedrukt.
 • Pastoor Louis Notelteirs bekommert zich al generaties om de jongens van Horendonk. Op zondag komt hij langs, op kamp geeft hij de mis, in de mis zoekt hij bij de Chirojongens misdienaars. 
 • Helmut Jaspers is sinds de laatste verkiezingen schepen van jeugd en sindsdien is er geen activiteit voor de jeugd meer te bedenken waar Helmut niet aanwezig was. 

Meer info over de genomineerden en je stem uitbrengen kan je hier!

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio