‘Belgisch ontwerper Matthieu Blazy op weg naar Céline’

Blazy samen met Sarah Jessica Parker bij de voorstelling van de Maison Martin Margiela-collectie voor H&M

Mode

‘Belgisch ontwerper Matthieu Blazy op weg naar Céline’

Print
Bij Maison Martin Margiela moest hij nog plaats ruimen voor John Galliano, maar de Frans-Belgische ontwerper Matthieu Blazy bleef niet bij de pakken zitten en zou volgens hardnekkige geruchten op weg zijn naar modehuis Céline.

Volgens modewebsite Women’s Wear Daily - wiens geruchten achteraf wel vaker blijken te kloppen - zou creatief directeur Phoebe Philo Blazy hebben gevraagd om haar team bij het Franse modehuis te versterken. Dat nieuws werd evenwel nog door geen enkele van de partijen bevestigd, maar Céline heeft net zoals Blazy’s vorige werkgever Maison Martin Margiela een strikt beleid om niet over de namen van medewerkers te communiceren, weet WWD.

Blazy kwam deze zomer nog in de schijnwerpers te staan, nadat modejournaliste Suzy Menkes de Frans-Belgische ontwerper feliciteerde met zijn couturelijn voor Margiela en hem zo in één klap ook van zijn anonimiteit verloste. Maar de oud-student van de Brusselse modeschool La Cambre mag dan wel nog zo beloftevol zijn, met de komst van John Galliano (die zijn eigen team meebracht) mocht hij meteen op zoek naar een nieuwe job.

En die job zou Blazy - die voorheen onder meer bij Raf Simons en Balenciaga aan de slag was - dus hebben gevonden bij Céline als de geruchten blijken te kloppen, al zou hij daar niet de enige nieuwkomer zijn. Nog volgens WWD zou Philo ook Yvan Mispelaere hebben benaderd: hij nam in 2013 afscheid van het modehuis Diane von Furstenberg.

NIET TE MISSEN