Staking bij Kuehne   Nagel

Foto: KDB

Staking bij Kuehne + Nagel

Print
Kontich - Bij Kuehne + Nagel in Kontich legde zowat 95 procent van het personeel maandagochtend het werk neer. "Om halfvijf hebben we onze tent opgezet, en zijn we onze actie gestart", zegt vakbondsafgevaardigde Johan Brion (BBTK).

"Tijdens de ochtendspits voerden we enkele filterblokkades uit aan de ingang van het industriegebied, maar wie toch wou gaan werken hebben we zonder problemen doorgelaten."

Toch legden bijna alle arbeiders van de ochtendshift het werk neer. "Slechts 7 van de 180 werknemers gingen uiteindelijk aan de slag", zegt Marc Geudens van het LBC. "Er zijn dan ook heel wat problemen. Zo vrezen onze oudere medewerkers, die jarenlang zware fysieke arbeid hebben geleverd, voor het wegvallen van het tijdskrediet. Maar ook op andere manieren ondermijnt de nieuwe regering het inkomen van de personeelsleden. Met een verlaging van het kindergeld en een verhoogde prijs voor gas en elektriciteit wordt geraakt aan fundamentele basisbehoeften. Op 15 december, tijdens de nationale staking, leggen we sowieso opnieuw het werk neer."