Ferrari wisselt na rampjaar opnieuw van teambaas

Marco Mattiacci Foto: AFP

Ferrari wisselt na rampjaar opnieuw van teambaas

Print

De Italiaanse Formule 1-renstal Ferrari heeft maandag Maurizio Arrivabene aangeduid als nieuwe teambaas. Hij wordt de opvolger van Marco Mattiacci, die pas zeven maanden in dienst was bij ‘La Scuderia’. Dat maakte Ferrari maandag bekend.

Mattiacci nam in april over van Stefano Domenicali, maar onder zijn leiding beleefde de Italiaanse renstal een rampseizoen. In de WK-eindstand moest voormalig wereldkampioen Fernando Alonso vrede nemen met de zesde plaats, Kimi Räikkönen geraakte niet verder dan de twaalfde stek. Dat leverde Ferrari bij de constructeurs slechts een vierde plaats op. Voor het eerst sinds het seizoen 1993 slaagde de renstal er niet in om een Grote Prijs te winnen.

Arrivabene is vicepresident bij tabaksfabrikant Philip Morris, een van de belangrijkste sponsors van Ferrari. Hij zit ook in de raad van bestuur van voetbalclub Juventus. Ferrari trok voor volgend seizoen intussen al Sebastian Vettel aan en hoopt met de viervoudige wereldkampioen als vervanger van Alonso op beterschap. Räikkönen behoudt zijn zitje bij Ferrari.

Meer sportnieuws