Sportief directeur Barcelona: ‘Maken ons zorgen om Vermaelen’

Thomas Vermaelen Foto: AFP

Sportief directeur Barcelona: ‘Maken ons zorgen om Vermaelen’

Print

Rode Duivel Thomas Vermaelen heeft mogelijk toch een operatie nodig om volledig te herstellen van zijn dijblessure, laat Andoni Zubizarreta, sportief directeur van Barcelona, weten tijdens een persconferentie. De 29-jarige centrale verdediger wacht nog steeds op zijn competitiedebuut na zijn zomertransfer van Arsenal naar de Catalaanse hoofdstad.

‘We weten niet of Vermaelen nu een operatie nodig heeft. We bestuderen de situatie’, aldus Zubizarreta tijdens een persconferentie in de aanloop naar het Champions League-duel van dinsdagavond tegen APOEL Nicosia. ‘We maken ons zorgen om hem, de medische staf evalueert wat nu onze beste optie is.’ Vermaelen liep zijn blessure op tijdens de WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland in juni.

Door de aanhoudende blessurelast van Vermaelen stijgt de druk op Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu en Zubizarreta. De transferpolitiek van de club ligt danig onder vuur, want er worden ook vragen gesteld bij de transfersom van 20 miljoen euro voor de 31-jarige Valencia-verdediger Jeremy Mathieu. Bartomeu en Zubizarreta werden zaterdag uitgefloten door ontevreden supporters tijdens de 5-1 overwinning tegen Sevilla. ‘Ik accepteer de kritiek. Barça is altijd de focus van de publieke aandacht.

MEER SPORTNIEUWS