© Youtube

Achter de schermen bij de casting van Victoria's Secret

Het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret heeft beelden vrijgegeven van de modellencasting voor de modeshow van 2014 die zal plaatsvinden op 2 december in Londen. De beelden tonen hoe verschillende modellen strijden om een plaatsje op de catwalk naast de acht uitverkoren Angels.

Adriana Lima, Karlie Kloss, Alessandra Ambrosio, Lindsay Ellingson, Behati Prinsloo, Candice Swanepoel, Doutzen Kroes en Lily Aldridge zijn de acht gevleugelde Angels die tijdens de Fashion Show 2014 in december in het middelpunt van de belangstelling zullen staan. Maar daarnaast was Victoria’s Secret op zoek naar negentien andere modellen om de lingerie te showen.

Daarvoor hield het lingeriemerk een casting, waarvan ze de beelden vrijgaven. Deze tonen hoe heel wat hoopvolle meisjes in zwart ondergoed en op hoge hakken proberen om in dertig seconden tijd de jury te overtuigen van hun talenten. ‘Elk jaar wordt de casting een tikkeltje meer competitief’, zegt Ed Razek, hoofd van marketing bij Victoria’s Secret. ‘Het zullen geen gemakkelijke keuzes worden. Ze hebben allemaal hard getraind, van boxen tot pilates.’

Monica Mitro, producer van de show, zegt dat ze zoekt naar de combinatie van een perfect geproportioneerd lichaam, een mooie huid en een sterke persoonlijkheid. Styliste Sophia Neophitou zoekt vooral naar iemand ‘fascinerend en memorabel’, terwijl castingdirecteur John Pfeiffer vooral ‘geïnspireerd’ wil worden.

Een van de modellen, Bridget Malcolm, zegt dat het niet gemakkelijk is om geselecteerd te worden voor de show van Victoria’s Secret. ‘Je werkt, traint en dieet er maandenlang voor. Het is een combinatie van heel wat werk.’ Ook agente Heather Hughes van ‘Women Management’, die haar modellen elk jaar voorbereidt op de casting, zegt dat de show van Victoria’s Secret met geen andere te vergelijken is. Toch zegt de jury blij te zijn dat er zoveel sterke kandidaten zijn opgedaagd. Kritisch zijn vinden ze dan ook belangrijk, want het plaatje van de show moet naar eigen zeggen perfect passen.

De modeshow in december zal openen met het thema ‘Gilded Angels’, waarna ook een sprookjesthema en de thema’s ‘Exotic Traveller’ en ‘Dream Girls’ volgen. Er zal afgesloten worden met het thema ‘Angel’s Ball’, waarin zwart-wit lingerie te zien zal zijn. Taylor Swift, Ariana Grande, Hozier en Ed Sheeran zouden live optredens geven.

NIET TE MISSEN