Kinderdagverblijf opent op site nieuw ziekenhuis

Print

De nieuwbouw van kinderdagverblijf De Zonnebloem op de site van het ziekenhuis. Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Op de site van het nieuwe ziekenhuis in Mechelen-Noord opent begin volgend jaar reeds het eerste zorginitiatief. Met steun van de Vlaamse overheid heeft de vzw Emmaüs er 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw kinderdagverblijf.

De Zonnebloem, dat vandaag plek heeft voor 28 kindjes, verhuist tijdens de kerstvakantie van de Koningin Astridlaan naar de nieuwbouw op de Liersesteenweg. “Op de nieuwe locatie breidt het aantal plaatsen uit tot 42, met drie leefgroepen van veertien voor baby’s, kruipertjes en peuters”, zegt Saskia Lambrechts, directeur kinderopvang bij vzw Emmaüs.

In de huidige nieuwbouw die op maandag 5 januari opent, is het mogelijk om tot 54 kinderen op te vangen. “Naargelang er bij volgende uitbreidingsrondes subsidies voor opvangplaatsen gerelateerd aan het inkomen voorhanden zijn, kunnen wij het aantal plaatsen verder uitbreiden. Bovendien is het gebouw zo geconcipieerd dat we bijkomende leefgroepen kunnen aanbouwen, tot in totaal 108 opvangplaatsen”, vertelt Saskia Lambrechts.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio