FIFA nomineert Courtois voor ‘Elftal van het Jaar’

Foto: Photo News

FIFA nomineert Courtois voor ‘Elftal van het Jaar’

Print

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de vijf genomineerden bekend gemaakt die kans maken om als doelman verkozen te worden in het ‘Elftal van het Jaar’. Uiteraard behoort Thibaut Courtois tot één van deze vijf genomineerden.

Courtois (Chelsea/België) krijgt concurrentie van vier andere topkeepers: Claudio Bravo (Barcelona/Chili), Gianluige Buffon (Juventus/Italië), Manuel Neuer (Bayern München/Duitsland) en Iker Casillas (Real Madrid/Spanje). Het FIFA Elftal van het Jaar zal op 12 januari bekend gemaakt worden tijdens het Gala van de Gouden Bal. Meer dan 20.000 professionele voetballers stellen het elftal samen. De volgende dagen zullen de genomineerden voor de andere posities bekend gemaakt worden.

 Courtois en zijn Chelsea-ploegmaat Eden Hazard staan op de lijst met 23 genomineerden voor de Gouden Bal.
Ook vorig jaar was Hazard bij de 23 genomineerden, voor doelman Courtois was het de eerste keer. De aanvoerders en de bondscoaches van de nationale ploegen evenals journalisten uitgekozen door het voetbalmagazine France Football mogen hun stem uitbrengen. Begin december reduceert de Wereldvoetbalbond de lijst tot drie namen.
 
Vorig jaar mocht de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid) de prijs in ontvangst nemen. Van 2009 tot 2012 ging de FIFA Gouden Bal telkens naar de Argentijn Lionel Messi, die ook dit jaar een van de kanshebbers is.

 

 

Meer sportnieuws