Staking goed opgevolgd in Klein-Brabant

Print
Puurs / Bornem - De staking wordt in Klein-Brabant goed opgevolgd. Stakers hebben de bedrijvenzone langsheen de N16 in Puurs afgesloten. Niemand wordt toegelaten.

Enkele malen reden boze chauffeur tot tegen en zelfs over de houten paletten die stakers aan de ovonde naast de N16 hadden gelegd. Mensen moesten één keer wegspringen om niet onder een vrachtwagen terecht te komen. Uiteindelijk raakte niemand gewond.

Omdat er door de stakingsactie heel wat hinder was op de N16, besliste de politie om de afrit naar de bedrijvenzone af te sluiten en het verkeer rond te sturen via Ruisbroek.

Eerder op de ochtend deelden vakbondmilitanten pamfletten en peren uit aan het grote kruispunt van de N16 en N17 in Puurs, ter hoogte van de carpoolparking. Daar werden geen incidenten gemeld. Er ontstond ook geen file door de actie.

Stakers hebben ook het industriegebied naast de N16 in Bornem deels afgesloten. Tussen het kruispunt van Klein Mechelen en Prins Albertlaan werd de laterale weg volledig afgesloten en werden ook paletten in brand gestoken. In de meeste grote bedrijven werd niet of zeer beperkt gewerkt.