Twee Vlaamse tv-programma's maken kans op Emmy Award

De cast van Wat Als Foto: SVDE

Twee Vlaamse tv-programma's maken kans op Emmy Award

Print
Het uur van de waarheid is aangebroken. Vanavond worden in de Verenigde Staten de prestigieuze International Emmy Awards uitgereikt. Onder de genomineerden zijn twee Vlaamse titels: 'Wat als 2' en 'Missie Mosango'.

Aan de twee genomineerden kleeft ook een behoorlijk Antwerps randje. Ze worden namelijk alletwee door kleine Antwerpse productiehuizen gemaakt. Wat als komt net Benidorm Bastards en Safety First van Shelter, het succesrijke productiehuis van Tim Van Aelst, sinds enige tijd aan het Steen gehuisvest.

Missie Mosango is een serie die werd gemaakt door Geronimo, een piepkleine tv-maker die opereert vanop het Eilandje. Voor beide productiehuizen is het bovendien de tweede keer dat ze kans maken op beeldje. In Missie Mosango gaan zes jonge Vlaamse hulpverleners twee weken lang aan het werk in een ziekenhuis midden in de Congolese brousse. Ze botsen er op de beperkingen van de lokale gezondheidszorg, maar vooral op hun eigen grenzen.

De eerste reeks van Wat als was genomineerd in 2012. Toen won het net niet. De tweede reeks won echter wél internationale prijzen.

Nu in het nieuws