© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Geblokkeerde firma stuurt bulldozer op stakers af

Bij Betoncentrale Michiels aan de Impulsstraat in Heist-op-den-Berg zijn twee lichtgewonden gevallen nadat een bulldozer de weg wilde vrijmaken. Ook een politieagent moest zich uit de voeten maken.

Bert Provoost

Volgens zaakvoerder Herman Michiels is er met de bulldozer niemand van de stakers geraakt. Het was de bedoeling om met de bulldozer de weg vrij te maken voor een uitgaande levering.

“Het zijn de stakers zelf die daarna op een agressieve manier op de vrachtwagen zijn gesprongen", zegt Michiels. "Ze hebben dan schade toegebracht aan die vrachtwagen. De bestuurder is daarop uit schrik weggereden en daarbij zijn twee van de betogers op de grond gevallen.”

Betoncentrale Michiels staat ook bekend voor grond- en afbraakwerken. Vanaf de start van de stakingsdag mochten werkwilligen er passeren, maar uitgaande vrachtwagens met leveringen werden tegengehouden.

Het zou gaan om externe vakbondsmensen die de poorten blokkeerden. Volgens Herman Michiels waren zijn werknemers wel werkwillig. Hij is dan ook niet te spreken over de actie aan zijn bedrijf.

De politie onderzoekt de zaak verder. Ook een politieagent moest trouwens wegspringen voor de vrachtwagen. Ondertussen is de rust aan de bedrijfspoort teruggekeerd.