China dekt positieve dopingtest van olympische legende toe

Sun Yang Foto: AFP

China dekt positieve dopingtest van olympische legende toe

Print

Tweevoudig olympisch zwemkampioen Sun Yang heeft in mei een positieve dopingcontrole afgelegd en is daar drie maanden voor geschorst geweest. Dat maakte het Chinese agentschap China News maandag bekend.

Het Chinees antidopingagentschap had de schorsing in juli opgelegd en in september nam Sun Yang al deel aan de Aziatische Spelen in het Zuid-Koreaanse Incheon. Volgens China News testte Sun positief op een stimulerend middel, het is niet duidelijk waarom het nieuws nu pas aan het licht komt.

Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 won Sun goud op de 400 en de 1.500 meter vrije slag. Vorig jaar veroverde de 22-jarige Chinees ook drie gouden plakken op het WK in Barcelona.

Sun, die in China op vlak van populariteit niet moet onderdoen voor wereldsterren als ex-tennisster Li Na, atleet Liu Xiang en basketter Yao Ming, kwam in november 2013 al eens op minder fraaie wijze in de media. Hij werd toen veroordeeld omdat hij zonder rijbewijs aan het rijden was, kreeg een celstraf van zeven dagen opgelegd en werd voor onbepaalde duur geschorst.

MEER SPORTNIEUWS