Nieuwe stap in vete tussen commissaris en korpschef

Print

Korpschef Serge Muyters. Foto: Jan Van der Perre

Het juridische steekspel tussen een commissaris van de Antwerpse politie en korpschef Serge Muyters gaat voort. Roel Dom mag volgens de Raad van State opnieuw aan de slag op zijn oude functie, maar de korpschef zette hem ondertussen alweer op non-actief. Dom wil via een kort geding verhinderen dat hij opnieuw wordt overgeplaatst.

Commissaris Roel Dom diende in 2013 een klacht in tegen de korpschef voor onder meer valsheid in geschrifte en het aanwenden van valse stukken. De oorzaak: Dom werd gepest op zijn werk en meldde dat probleem bij zijn overste,  maar werd vervolgens zelf overgeplaatst om van het zogenaamde PROA-team (agenten in burger die de interventieploegen in het veld ondersteunen) op een inhoudsloze kantoorfunctie bij de verkeerspolitie terecht te komen.

Dom vocht die beslissing aan voor de Raad van State en kreeg nu gelijk:  de ordemaatregel werd vernietigd. Roel Dom bood zich vrijdag opnieuw aan bij het PROA-team. Maar het goede nieuws was niet van lange duur.“Meteen kreeg ik de opdracht om me aan te bieden bij de korpschef”, vertelt Roel Dom. 

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio