© Wide

Grootste en kleinste saxofoon ter wereld spelen samen in Deurne

Harmonie Ontwaking geeft volgende zondag haar jaarconcert. Zij doet dit in samenwerking met saxofoonensemble Saxomania en Saxofobia.

Wilfried Defillet

Voorzitter Ronald De Weger geeft tekst en uitleg: “Omdat het dit jaar het 95ste jaarconcert is van onze harmonie, hebben we voor een bijzonder programma gekozen. Hiervoor ging onze aandacht naar 200 jaar Adolphe Sax en de titel van ons concert kreeg dan ook “The Sax History”. Dat het geen gewoon verhaal zal worden mag blijken uit het feit dat we erin geslaagd zijn om zowel de allerkleinste alsook de allergrootste saxofoon ter wereld te laten komen. Verder zullen alle mogelijke modellen van saxofoons getoond en bespeeld worden.” Die grootste saxofoon is 8 meter lang en er is zo maar 1 exemplaar in de wereld te vinden.

Het jaarconcert van harmonie Ontwaking gaat door op zondag 30 november om 14.30 u in het cultureel centrum Ter Rivieren, Frans Messingstraat 36 te Deurne. De toegangskaarten kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro op de dag zelf. Info op 0490-58.33.10

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio