© Shutterstock

Twaalfjarige jongen met speelgoedpistool door politie gedood in Cleveland

Een twaalfjarige jongen die in het bezit was van een speelgoedpistool, is door een agent doodgeschoten in een speeltuin in Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio. Dat melden Amerikaanse media zondag.

Twee agenten waren zaterdagnamiddag tussenbeide gekomen op de openluchtspeeltuin, na een telefonische oproep waarin melding werd gemaakt van een gewapende persoon die zijn pistool op voorbijgangers richtte. Ter plaatse zagen ze de twaalfjarige jongen met een speelgoedpistool dat als twee druppels water op een echt wapen leek, zo vermeldt de mededeling van de politie van Cleveland.

De politieagenten vroegen de jongen om zijn handen in de lucht te steken, maar in plaats daarvan “liet hij de handen naar zijn middel zakken om zijn pistool te grijpen”, vervolgt de politie. Daarop openden de agenten het vuur en werd de jongen in de buik geraakt. Volgens de lokale media is hij zondagmorgen aan zijn verwondingen overleden.

De politie zegt dat het pas na de schietpartij duidelijk werd dat de jongen niet met een echt wapen rondliep. Nochtans werd in de telefonische oproep aan de politie al gemeld dat het wellicht om een vals wapen gaat, zo zegt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Er is een onderzoek geopend naar de feiten. De twee agenten zijn voorlopig op non-actief gezet.

(belga)