Jong Genk doet prima zaak na zege tegen KV Mechelen

Na de verzoening met de supporters heeft Genk ook weer sportief een boost van jewelste gekregen. Met een resem youngsters in de ploeg werd KV Mechelen opzijgezet (3-0). Al mocht blauw-wit ook wel van geluk spreken dat Mechelen niks deed met een aantal wenkende kansen. Door de zege springt Genk naar de vijfde plaats.

wic

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Nadat de supporters en het bestuur van Genk in de voormiddag de strijdbijl begroeven, hoopte blauw-wit meteen de supporters te verwennen. Daarvoor rekende het op een wel zeer jonge ploeg: bij de Limburgers stond er met het kwartet Anele-Walsh-Kabasele-Castagne een onuitgegeven en wel zeer jonge verdediging op het veld. Dat terwijl Gerkens en Schrijvers de dienst uitmaakten voorin.

Het was evenwel wachten tot vijftiende minuut, toen Siebe Schrijvers een voorzet vanop de flank ineens op de slof nam. Wouter Biebauw sloeg de bal echter nog onder de lat weg.

Pas net voor rust wist Genk tegen een aardig meevoetballend KV Mechelen het verschil te maken: Timothy Castagne, toch een revelatie op de rechtsback, schilderde een voorzet mooi op het hoofd van Sekou Cissé, die Biebauw met een goed gemikte kopbal kansloos liet. 1-0, op het ideale moment voor blauw-wit.

Gerkens doet het

Na rust kreeg KV Mechelen kansen op de aansluitingstreffer. Glenn Claes kwam na een aflegger van Dalibor Veselinovic oog in oog met doelman Köteles, maar mikte op de benen van de Genk-goalie. Dan was Genk aan de overzijde efficiënter: Hervé Kage leverde een gepaste assist af voor de jonge Pieter Gerkens, die staalhard nummer twee tegen de touwen buffelde.

Castagne demonstreerde even later zijn jeugdige aanvalslust en dribbelde zich haast tot in doel, maar vergat te gaan liggen toen hij aangetikt werd door een Mechelse verdediger. Geen penalty, en aan de overzijde kroop Genk meteen door het oog van de naald. Veselinovic mocht moederziel alleen richting Köteles, maar mikte de bal via diens benen voorlangs.

Pas ingevallen en meteen rood

De pas ingevallen Wannes Van Tricht kreeg vijf minuten voor tijd nog een strenge rode kaart onder zijn neus geduwd voor een stevige charge op Gerkens. Meteen game over voor KV Mechelen, en het sein voor Genk om tegen tien man nog eens even op de gaspedaal te gaan staan. Dat loonde bijna meteen: Cissé mikte zijn tweede van de avond met een knap schot van buiten de zestien in de korte hoek.

Genk springt door de 3-0 zege over onder meer Standard naar de vijfde plaats. KV Mechelen blijft achter met een twee op twaalf en blijft hangen in de rechterkolom.

Opmerkelijk: Tornike Okriashvili mocht voor het eerst op de bank plaatsnemen, kwam er na twintig minuten al in voor de geblesseerde Julien Gorius en maakte indruk met een sterke prestatie.

Belangrijkste fases:

15’ De Genkse aanhang wordt de eerste keer op hun wenken bediend. Kagé zet voor en Schrijvers neemt de bal in één tijd op de pantoffel. Biebauw houdt zijn netten schoon met een ultieme handreflex.

42’ GOAL! Castagne zet zich goed door op de rechterflank en stuurt een voorzet richting Cissé. De Genkse middenvelder knikt de bal loepzuiver voorbij doelman Biebauw. Toch wel zwak verdedigen van Obradovic op de linkerflank.

54’ Glenn Claes heeft de 1-1 aan de voet maar de middenvelder knalt met zijn mindere rechtervoet op de benen van doelman Köteles. Prima afgelegd wan Dalibor Veselinovic maar slecht afgewerkt van de youngster.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

KV Mechelen

63’ GOAL! Kagé schildert de bal vanop de rechterflank op het hoofd van Pieter Gerkens. De Genkse middenvelder knikt het leer netjes voorbij doelman Biebauw. De genadestoot voor KVM?

65’ Rechtsback Timoty Castagne gaat de zestien binnen en krijgt dan een tik langs achteren. Hij blijft op been in plaats van neer te gaan. Anders had scheidsrechter Lambrechts de bal zeker op de stip gelegd.

67’ Veselinovic had altijd moeten scoren maar alleen voor doelman Köteles trapt de Serviër op benen van de Genkse goalie. Zo kan je natuurlijk geen partij winnen.

83’ RODE KAART! De jonge Wannes Van Tricht staat nog maar pas op het veld en mag al terug naar de kleedkamers. Hij komt te laat in op Pieter Gerkens en krijgt meteen een rode kaart onder de neus geduwd van ref Lambrechts. Toch wel een strenge beslissing van de scheidsrechter.

84’ GOAL! Cissé maakt zijn tweede treffer van de avond. Hij infiltreert in de zestien en schuift de bal dan voorbij doelman Biebauw. Partij gespeeld.

87’ Köteles wil absoluut een clean sheet en duikt de bal in corner na een kopbal van Veselinovic. De Hongaar is misschien wel de beste man op het veld bij de Limburgers.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL