© GMAX

Probleemloze overwinning voor Beerschot-Wilrijk

Beerschot-Wilrijk kende weinig problemen met Herentals, zodat er vrij snel zekerheid bestond over de tweede uitoverwinning van het seizoen voor de troepen van coach Urbain Spaenhoven. Eindscore: een indrukwekkende 0-7.

PH

In de verdediging moest Beerschot-Wilrijk de geblesseerde Nicot en Portier vervangen door respectievelijk Van der Heyden en Van der Linden, maar dat zorgde voor geen problemen. Verder koos Spaenhoven voor een 4-4-2 opstelling met het duo Daal - Muñoz-Herrera als spitsen.

Op aangeven van Ascencion verscheen Daal alleen voor de doelman. Die werd rustig omspeeld en het stond na 22 minuten 0-1. Even later stuurde Daal zijn ploegmakker Snoeys alleen door het centrum van de verdediging. Opnieuw werd de doelman Doino omspeeld: 0-2. De Smedt knalde nog eens over, terwijl aan de overzijde doelman Snyders tweemaal met het hoofd diende tussen te komen, maar zijn handen niet hoefde te gebruiken.

Daal zorgde na 52 minuten op aangeven van Snoeys voor de geruststellende 0-3. Van Roosbroeck trapte de enige voldragen aanval van de thuisploeg over. Herentals werd nu helemaal zoek gespeeld. Toen doelman Doino een voorzet van Snoeys loste, had Muñoz-Herrera maar in doel te leggen: 0-4.

De Spaanse spits zorgde op aangeven van Daal voor de 0-5. De ingekomen Baert en Snoeys met zijn tweede van de namiddag maakten er nog 0-7 van.

MEER OVER K. Beerschot V.A.