© GvA

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

© Ronald Dersin

1 / 12
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Flets Antwerp slikt derde opeenvolgende nederlaag (video)

Antwerp leed op het veld van Bergen zijn derde opeenvolgende nederlaag (2-1). De Great Old kwam op het uur op achterstand door een owngoal van Martens, hoewel een zeldzame goed uitgespeelde Deurnese actie al redelijk snel de 1-1 van Owusu inluidde. Maar dat was buiten de gretig ingevallen Gnohéré gerekend. Die buffelde op zijn eigengereide wijze de 2-1 voorbij Boeckx.

STDR

Op papier was het in de gegeven omstandigheden – Bergen moddert als kersvers ex-eersteklasser maar wat aan en Antwerp is al helemaal het noorden kwijt – geen duel om voor warm te lopen, en dat werd ook naar de realiteit vertaald. Khiter met een zwak schotje ‘testte’ Saussez wel even, maar de Great Old mocht al na dik tien minuten van geluk spreken dat de volledig vrijstaande Loemba niet meer met de bal wist aan te vangen dan slechts een voorzetschot af te leveren. Nog eens tien minuten later zette Dom voor, maar de kwieke Saussez was eerder bij de bal dan Di Lallo. Bergen trof dan de paal en Massengo kopte over. En dat de mot erin zit, kon Antwerp alweer niet verdoezelen. Hoe kan het ook anders als je al weken en maanden onder de verwachtingen presteert?

Ook in Bergen had de Great Old het dus niet onder de markt, hoewel de Henegouwers evenmin het spel om van te likkebaarden op de mat brachten. Antwerp, dat wel weer die vele tonnen goede wil had meegebracht, kwam vooral op rechts, met Carvalho Dos Santos en vooral Vanaudenaerde, soms heel wat te kort. Bij momenten was het zelfs behoorlijk krasselen geblazen, vraag dat maar aan Van den Bogaert, die Ferber liever niet op zich zag afstormen. Di Lallo had er wél zeer veel zin in, maar het gedribbel en gedraaf van de kleine Hoeienaar brachten geen zoden aan de dijk. Toch een dot van een kans voor Antwerp, dat de trap van Omolo na een zoveelste corner van Di Lallo in een tijd via de paal buiten zag belanden.

Ei zo na werd terug koppen van Van den Bogaert op de uitkomende Boeckx de Great Old door een zoveelste uiting van miscommunicatie bijna fataal. Nog voor de koffie sprong Owusu hoger dan Vergerolle, maar de Ghanees knikte in de handen van Saussez.

Na de rust rende Di Lallo naar Saussez, maar de middenvelder knalde onbesuisd en hoog over. Antwerp kreeg toen de zoveelste koude douche in korte tijd te verduren toen het schot van Khchab via het been van Martens voorbij Boeckx verdween. 1-0, en dus alweer achtervolgen voor de Great Old, die niet bij de pakken bleef zitten en Vanaudenaerde de lat zag scheren. Stricker voerde meteen twee wissels door, met onder Güvenç die zijn wekelijkse (late) opwachting mocht maken.

En de kleine Turk lag snel aan de basis van de Antwerpse gelijkmaker, want een snel genomen vrijtrap belandde via hem bij Dom en Khiter, waarna Owusu enkel nog moest binnenschuiven. Tien minuten voor affluiten slikte Van den Bogaert rood, waarna een ‘koude’ De Roeck nog moest opdraven om het puntje veilig te stellen. Maar de bres ging toch in de dijk, want de eveneens ingevallen Ghohéré buffelde de winst voorbij Boeckx. Benieuwd wat de Bosuilbonzen met CEO Gunther Hofmans op kop na de derde opeenvolgende nederlaag met hun coach Richard Stricker in petto hebben.

Bekijk hier de video

yer", "wid": "_1467261", "uiconf_id": "21813201", "flashvars": { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':"1", 'prerollInterval':"1", 'prerollStartWith':"1", 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : "1", 'preSequence':"1", 'postSequence':"1", 'timeout':"4", 'storeSession':true, 'prerollInterval':"1", 'skipOffset' : "15" }, 'skipBtn': { 'label': 'Skip Ad' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'text': 'Advertentie {sequenceProxy.timeRemaining|timeFormat}' }, }, "cache_st": "1406844802", 'entry_id' : '0_duvjze00'});