© Photo News

Roger Federer: ‘Historisch moment voor ons land’

Roger Federer heeft Zwitserland zondag voor het eerst in de geschiedenis de eindzege in de Davis Cup tennis bezorgd. Hij klopte in Villeneuve-d’Ascq Richard Gasquet en zette de Zwitsers zo op een onoverbrugbare 1-3 voorsprong in de finale tegen Frankrijk.

‘We hebben hier heel hard voor gewerkt’, aldus de FedExpress na afloop. ‘Ik speel deze competitie al bijna vijftien jaar, maar we waren nog nooit zo dicht bij ons doel als dit weekend. Ik ben heel blij dat ik goed gespeeld heb wanneer het nodig was, vooral vandaag, en ben ook heel gelukkig voor het team. Iedereen heeft er alles aan gedaan om klaar te geraken.’

‘s Werelds nummer twee Federer bedankte ook Stan Wawrinka. ‘Hij heeft geweldig gespeeld dit weekend en gaf mij de kans om het vandaag af te maken. Dit is een historisch moment voor ons land en ik ben blij dat mee te kunnen maken’, klonk het.

Kersvers eindlaureaat Zwitserland neemt het in de eerste ronde van de Davis Cup van volgend jaar (6-8 maart 2015) overigens op tegen België. Het valt nog af te wachten of toppers Federer en/of Wawrinka naar Luik af zullen zakken.