© AFP

PRIMERA DIVISION. Messi breekt record, Ronaldo blijft maar scoren

Op de twaalfde speeldag in de Primera Division heeft Lionel Messi het doelpuntenrecord van Zarra verbroken. Tegen Sevilla (5-1 winst) scoorde Messi een hattrick, zijn 253e treffer in Spanje. Cristiano Ronaldo kan natuurlijk niet achterblijven. Tegen Eibar scoorde de Portugees twee goals. Ronaldo staat autoritair op kop van het topschuttersklassement, met 20 doelpunten uit 12 matchen.

maj, jtp

Lionel Messi kende de laatste weken een klein vormdipje. Met het record van Telmo Zarra in zicht stokte de motor van Messi wat. Tegen Sevilla was het dan toch prijs voor ‘De Vlo’, die in de eerste helft de openingstreffer lukte. Na 21 minuten zette Messi Barcelona op voorsprong met een heerlijke vrije trap, meteen goed voor de evenaring van het record.

Kort na de rust slikte Barca een own-goal via Jordi Alba, maar twee minuten later zorgde Neymar alweer voor de voorsprong. De 3-1 van Rakitic kwam er iets na het uur, maar een kwartier voor tijd trok Messi alle aandacht naar zich. Na een goede combinatie op links gleed de Argentijn aan de tweede paal zijn 252e goal in Spanje binnen. De ploegmaats van Messi trakteerden de nieuwe recordhouder door hem enkele keer in de lucht te gooien. Om het feestje helemaal af te maken, zette Messi twaalf minuten voor tijd de 5-1 op het bord. Goed voor een hattrick en meteen een scherpstelling van zijn eigen record!

Real Madrid blijft echter op kop van het klassement in Spanje, met twee punten meer dan Barcelona. Tegen Eibar had De Koninklijke weinig moeite. Na 23 minuten zorgde James Rodriguez voor de 0-1, Cristiano Ronaldo zette voor de rust de 0-2 op het bord. Na de rust zorgden Benzema en opnieuw Ronaldo voor de 0-4 eindstand. Voor Ronaldo was het al de twintigste treffer dit seizoen, hij is goed op weg om het doelpuntenrecord in één seizoen te breken. Dat record staat op naam van... Lionel Messi, die in 2011/2012 maar liefst 50 keer scoorde.

Vrijdag:

Bilbao - Espanyol 3-1

Zaterdag:

Atl. Madrid - Malaga 3-1

Eibar - Real Madrid 0-4

Barcelona - Sevilla FC (5-1

Deportivo - Real Sociedad 0-0

Vallecano - Celta de Vigo 1-0

Zondag:

Levante - Valencia 2-1

Elche - Cordoba 2-2

Villarreal - Getafe 2-1

Maandag

Granada - Almeria (20u45)

Klik hier voor de stand