© EPA

Pechvogel Marco Reus out tot na winterstop

Marco Reus, de Duitse international van Borussia Dortmund, heeft zaterdag in het competitieduel tegen Paderborn een scheur in de ligamenten van zijn rechterenkel opgelopen. De 25-jarige aanvallende middenvelder ligt daardoor voor de rest van de heenronde in de lappenmand.

Reus sukkelde de laatste maanden van de ene blessure in de andere. Hij was eerder dit jaar met een blessure aan zijn linkerenkel genoodzaakt forfait te geven voor het WK in Brazilië. Begin september stond Reus opnieuw enkele weken aan de kant, nadat hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (2-1 zege voor Duitsland) noodgedwongen naar de kant moest met pijn aan de enkel, en onlangs was hij opnieuw twee weken buiten strijd met een pijnlijke linkerenkel.

Dortmund verwacht dat zijn speler pas begin januari 2015 opnieuw aan trainen toekomt. Hij mist zo onder meer het Champions League van de Borussen in groep D van 9 december in eigen huis tegen Anderlecht. De Duitse vicekampioen is na een twaalf op twaalf in de groepsfase wel al zeker van kwalificatie voor de achtste finales.