© Belga

Pedofiel (32) opgepakt die minderjarige ontvoerde

De politie van Brussel heeft bij een huiszoeking een man van 32 opgepakt die een minderjarige jongen had ontvoerd. Op de computer van de man werd een indrukwekkende hoeveelheid kinderporno aangetroffen. Dat meldde het parket van Brussel zondagmorgen op de persbriefing.

skn

Het slachtoffer, zonder wettige verblijfstitel in België, is 14 jaar oud en heeft geen familiale band met de dader, die de Belgische nationaliteit heeft. De politie raakte op de hoogte van de feiten toen de jeugdinstelling waar de jongen verbleef zaterdag zijn verdwijning meldde. De onderzoeksrechter heeft een telefonieonderzoek gevorderd op het GSM-nummer van de minderjarige. De resultaten hebben de politiediensten geleid naar een persoon die al gekend was voor zedenfeiten en in Watermaal-Bosvoorde woont. De minderjarige zou ontvoerd en opgesloten zijn geweest.

De dader had geen enkele band met het onthaalcentrum. Hoe hij dan wel in contact gekomen is met het slachtoffer, wil het parket niet verduidelijken om de identiteit van de minderjarige te beschermen. De minderjarige stelt het goed. Hij wordt nog steeds opgevolgd door de jeugdrechter en zal vandaag opnieuw geplaatst worden in een jeugdinstelling.