© Photonews

Cosmeticaketen Sephora beschuldigd van racisme

De Franse cosmeticaketen Sephora zou Aziatische en Chinese klanten hebben geblokkeerd tijdens een kortingsactie in hun webwinkel. Dat meldt het modemagazine Vogue.

kvd

Op 6 november organiseerde Sephora een kortingsactie op haar site, waarbij klanten tot twintig procent vermindering kregen. De website kon de grote belangstelling echter niet aan en crashte. Toen de website even later weer hersteld was, bleken e-mailadressen van Aziatische en Chinese klanten geblokkeerd te zijn.

Een aantal vrouwen van Chinese afkomst beweren dat het bedrijf hun accounts deactiveerden, omdat 'men gelooft dat alle Chinese en Aziatische klanten kortingsacties misbruiken om grote hoeveelheden te kopen die ze achteraf doorverkopen met winst’. Er is nu een rechtszaak begonnen tegen het cosmeticabedrijf, maar Sephora zelf ontkent de beschuldigingen.

‘Er waren te veel opkopers op de site actief tijdens de speciale kortingsactie, waardoor de site lam lag. Om deze terug te doen werken, moesten we sommige accounts van de webwinkel tijdelijk blokkeren. De klanten die tijdelijk geblokkeerd zijn, bevinden zich echter in tal van landen en dat zullen we dan ook duidelijk maken in de rechtszaal’, zegt een woordvoerder van het bedrijf, dat eigendom is van het Franse luxehuis Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH).

MEER OVER Mode & Beauty