© LM

Maaltijdcheques voor daklozen

Om leefloners en daklozen uit hun isolement te halen, gaat het OCMW hen maaltijdcheques geven. Zij kunnen daarmee inkopen doen in winkels en supermarkten. Ondertussen is het initiatief van kindermaaltijden voor 1 euro een groot succes. Er werden al 3.300 maaltijden geserveerd.

Leefloners en daklozen doen hun inkopen nu in de sociale kruideniers. Daar kunnen ze goedkoop voedingswaren kopen. Volgens OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA) heeft dit één nadeel. De mensen blijven binnen hun eigen netwerk. Ze komen alleen mensen tegen die in dezelfde situatie verkeren en dat bevordert de sociale mobiliteit niet.

Daarom zal het OCMW vanaf 2015 maaltijdcheques verstrekken waarmee deze mensen terechtkunnen in de gewone winkels, supermarkten en natuurlijk in de sociale restaurants.

Een cheque heeft de waarde van 8 euro. “De mensen kunnen er dan gezonde voeding mee kopen”, zegt Duchateau. “Alcohol en tabak kunnen ze er niet mee kopen. Zo beletten we misbruiken. De maaltijdcheques zijn bedoeld voor drie doelgroepen.

Lees het volledige artikel dit weekend in Gazet van Antwerpen.

SACHA VAN WIELE

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio