© BF

© BF

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge godsdienstlerares is Europese ‘Miss Bikini’

Lieke Hemelaer (20) uit Sint-Niklaas werd onlangs tweede op het Europese Miss Bikinikampioenschap in Barcelona. De veelbelovende fitnessatlete, een lerares godsdienst in opleiding, is een van de enige vrouwelijk bodybuildsters in ons land.

Bert Foubert

Geen gedoe met lintjes en kroontjes bij Lieke Hemelaer. De jongedame sleepte de eretitel van Miss Bikini in de wacht, maar moest daarvoor niet op naaldhakken paraderen of actuavraagjes beantwoorden. In competitie waar zij aan deelnam, bepaalden gepolijste spieren, fitheid présence de winnares.

“‘Bikini’ is een klasse binnen de wereld van de fitness en maakt deel uit van het bodybuilding”, vertelt de atlete. “Bij deze sport toon je je lichaam poseer je zowel in bikini-, sport- als avondkledij. Ik ben nu sinds een jaar intensief aan het trainen. Spieren maken uiteraard een heel groot deel uit van de sport, maar voor mij het meer dan dat. Ik hou niet van een lichaam dat te mannelijk is. Ik ben en blijf nog steeds een vrouw en streef naar elegantie en verfijndheid. En met resultaat, want tijdens het Europese kampioenschap in Spanje sleepte ik een tweede plaats de wacht. Ik nam als enige vrouw uit België deel aan de competitie. De sport is hier nog steeds bijzonder onbekend.”

Lees het volledige interview met Lieke dit weekend in Gazet van Antwerpen.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER