© Jelle Schepers

Tienermeisje overlijdt na aanrijding met vluchtmisdrijf

Een meisje van 17 jaar uit Pepingen is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Pepingen. De onderzoeksrechter heeft de autobestuurder zondag aangehouden.

Jelle Schepers

Het meisje werd op een zebrapad aangereden door een voertuig dat aan hoge snelheid kwam aanrijden. Ze overleed later in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf, maar kon enkele uren later gearresteerd worden.

Het meisje kwam op het moment van de aanrijding uit een café. Verschillende getuigen daar hadden een voertuig aan hoge snelheid horen aanrijden, gevolgd door een doffe klap en een voertuig dat snel verder reed.

Een andere getuige zag een zwaar geaccidenteerd voertuig rondrijden, dat voldeed aan de beschrijving van de getuigen in het café. Op basis daarvan kon de verdachte enkele uren later gearresteerd worden. Het gaat om een 33-jarige man uit Aalst die niet gekend is bij het gerecht.

De man werd zondag voor de onderzoeksrechter geleid, het parket had zijn aanhouding gevraagd voor onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg ingevolge een verkeersongeval, en vluchtmisdrijf. Het is niet geweten of de man op het ogenblik van het ongeval geïntoxiceerd was.