© youtube

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Superschurk Blofeld maakt comeback in nieuwe Bond-film

Superschurk Blofeld zal voor de eerste keer in meer dan dertig jaar nog eens te zien zijn op het grote scherm. De aartsvijand van James Bond keert namelijk terug in de nieuwe 007-film. Dat meldt nieuwswebsite Daily Mail zondag.

skn

Het is al meer dan dertig jaar geleden dat James Bond met de duivelse Ernst Stavro Blofeld, Bonds meest gevreesde tegenstander. De kwaadaardige Blofeld wordt gekenmerkt door de witte kat die hij altijd met zich meedroeg en de plastische chirurgie die hij bijna constant aan zijn gezicht liet doen om niet gepakt te kunnen worden.

Het personage van Blofeld werd vroeger door een aantal topacteurs gespeeld zoals Telly Savalas, Donald Pleasence en Charles Gray. In de nieuwe Bond-film zal tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz wellicht deze rol op zich nemen. Blofeld werd drie decennia lang verbannen uit de films omwille van een juridisch geschil omtrent de rechten van de iconische schurk Blofeld in de beroemde reeks te gebruiken. Dit mocht echter niet nadat de scenarist van de film ‘Thunderball’ deze rechten juridisch had geclaimd. Maar die discussie is nu van de baan en dus kan Blofeld James Bond terug het vuur aan de schenen leggen.

De nieuwe Bond-film, reeds de 24e in rij, zal deze winter worden opgenomen in Italië en Oostenrijk. James Bond zal opnieuw vertolkt worden door de Britse acteur Daniel Craig. In het najaar van 2015 zou de nieuwe Bond-film met Blofeld in de hoofdrol in première gaan.