© Dany Vanloo

© Dany Vanloo

© Dany Vanloo

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee doden bij zwaar verkeersongeval

Op de Torhoutbaan in Ichtegem kwam zaterdagavond omstreeks 21u30 een 34-jarige motorrijder om het leven bij een zwaar verkeersongeval. De motor doorboorde de deur van een BMW. De bestuurster van de wagen werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Maar de vrouw uit Koekelare overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Dany Vanloo, skn

De motorrijder kwam vanuit de richting Oostende gereden toen hij zich even voorbij het kruispunt van de Engel in de flank van een BMW personenwagen boorde. Volgens getuigen reed de motor zeer snel en was de klap enorm. De brandweerkorpsen van Torhout en Gistel waren snel ter plaatse, maar voor de motorrijder kwam alle hulp te laat.

Ondanks pogingen van de MUG-diensten om de man te reanimeren, overleed hij ter plaatse. De brandweer had alle moeite om de motor uit het wrak van de wagen te halen en de vrouwelijke chauffeur die gekneld zat te bevrijden. Zij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Torhout overgebracht. De bestuurster van de BMW is zondag overleden aan haar verwondingen.

Door het ongeval was de Torhoutbaan tot na middernacht in beide richtingen afgesloten. Alle verkeer moest omrijden.

Het parket van Veurne stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse voor een onderzoek. Volgens de deskundige ligt het manoeuvre aan de basis van het ongeval. Mogelijk reed de motard te snel, maar dat moet nog verder onderzocht worden.