© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Kouemaha (Lierse) speelgerechtigd voor duel tegen Moeskroen-Péruwelz

Rode lantaarn Lierse kan zaterdagavond voor het eerst dit seizoen een beroep doen op Dorge Kouemaha. De voormalige aanvaller van Club Brugge is speelgerechtigd nadat een dispuut met zijn vorige club, het Turkse Adana Demirspor, hem maanden van het veld hield. Dat maakte Lierse zaterdag zelf bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 31-jarige Kameroener, vijf keer international voor zijn vaderland, kwam eind juni transfervrij over van de Turkse club en tekende op het Lisp voor twee seizoenen. Adana Demirspor hield die overgang echter tegen, waardoor Kouemaha de afgelopen maanden enkel mocht toekijken. Lierse kan de aanvallende versterking goed gebruiken, want het kwam de laatste vier speeldagen niet meer tot scoren. Dat resulteerde in een nul op twaalf en de rode lantaarn, halverwege de reguliere competitie. ‘Hij is goed op weg om zijn beste vorm terug te pakken te krijgen’, vertelde Lierse-coach Slavisa Stojanovic. ‘Hij mist nog ritme, maar dat is normaal als je alleen kan trainen. Met zijn ervaring is hij heel belangrijk voor ons.’

Kouemaha speelde van 2009 tot 2011 voor Club Brugge, dat hem destijds van het Duitse Duisburg overnam. In zijn eerste seizoen voor Club Brugge eindigde hij met dertien doelpunten tweede in de topschuttersstand, na Romelu Lukaku. Het seizoen erop kwam hij echter slechts drie keer tot scoren. Na uitleenbeurten aan Kaiserslautern, Frankfurt en Gaziantepspor nam Adana hem in juni 2013 definitief over van Club Brugge. In Turkije scoorde hij vorig seizoen negen goals en gaf hij acht assists. Kouemaha keek er echter naar uit om opnieuw in België te kunnen voetballen. Ook zijn familie woont nog steeds in ons land.

MEER OVER Excel Moeskroen

Meer voetbalnieuws