© BELGA

Niels Albert emotioneel na zege Wout Van Aert

Wout Van Aert pakte voor Vastgoedservice-Golden Palace op indrukwekkende wijze de zege in Koksijde en droeg zijn overwinning op aan sportief manager Niels Albert, vorig jaar zelf nog winnaar in het zand. Die werd er zowaar emotioneel van.

‘Het was toch wel confronterend’, aldus Albert na de cross. ‘De laatste twee, drie ronden moest ik een paar keer slikken en kreeg ik het moeilijk. Maar dat is wel normaal met wat ik hier gepresteerd heb.’ Albert veroverde in 2012 in Koksijde zijn tweede wereldtitel bij de profs en won er vorig jaar ook. In mei dit jaar moest hij echter noodgedwongen stoppen met crossen. Nadien werd hij ploegleider van Wout Van Aert bij Vastgoedservice-Golden Palace.

Wout Van Aert: ‘Ik dacht tijdens de wedstrijd vaak aan Niels. Ik vierde ook zoals hij en Paul Herygers dat deden. Origineel was dat niet, maar het was een fantastisch moment. Ik kom erg graag naar hier en dat zal nu niet veranderen.’

De amper twintigjarige veldrijder maakte er in de West-Vlaamse duinen een demonstratie van en reed meer dan een halve cross alleen aan de leiding. ’Ik had vooraf een spannender scenario in gedachten. Dat ik dan meer dan een halve wedstrijd alleen op kop kan rijden, dat maakt het extra mooi. Vooral de laatste ronde deed enorm veel deugd. Het applaus van het publiek gaf me echt kippenvel. Dat ik hier nu al kan winnen, dat kan toch niet iedereen zeggen. Na de Koppenberg nog zo’n klassieker winnen, is echt speciaal,’ besloot Van Aert.

Meer sportnieuws