Groen: ‘Tweede zit voor regering’

Kristof Calvo van Groen (l.) en Jean-Marc Nollet van Ecolo (r.) Foto: Photo News

Groen: ‘Tweede zit voor regering’

Print

‘Dit rapport veroordeelt de regering Michel eigenlijk tot een tweede zit.’ Dat zeggen Groen-fractieleider Kristof Calvo en zijn Ecolo-collega Jean-Marc Nollet zaterdag in reactie op het rapport van het Rekenhof over de ontwerpbegroting 2015 van de federale regering.

‘Het Rekenhof legt de fouten in de begroting helemaal bloot. Fiscale ontvangsten worden volgens het rapport onvoldoende onderbouwd. Het Rekenhof vreest ook de impact van de besparingen, bijvoorbeeld bij justitie en defensie’, stellen ze. Volgens de groene volksvertegenwoordigers zullen de geplande provisies niet volstaan om de ontoereikende kredieten te compenseren. De gevolgen zullen meteen op het terrein voelbaar zijn, luidt het.

Het Rekenhof wijst er volgens Calvo en Nollet op dat verschillende maatregelen te weinig onderbouwd zijn of fout ingeschat worden.

Het uiteindelijke plaatje zal ‘nog minder rechtvaardig zijn’, waarmee Calvo verwijst naar minder inkomsten uit de bankenbijdrage. ‘Kortom, de keuzes in deze begroting zijn niet alleen fout, ze worden ook nog eens fout ingeschat’, dixit Calvo.

.

Nu in het nieuws