© FA

‘Hoe meer Bart De Zever zich bemoeit met ons leven, hoe meer tegenstand’

Dat Charissa Parassiadis (36) zelden verlegen zit om een sterke uitspraak, wisten we al sinds ze begin vorig jaar als Slongs Dievanongs de hitlijsten bestormde met Lacht nor mij. Sinds deze week weten we ook dat de grootste mond van ’t stad over genoeg parate kennis beschikt om minstens twee afleveringen van De slimste mens te overleven. Dat vraagt om een gesprek. Met Charissa én met Slongs. “Laat Slongske maar de vulgaire, extravagante eigenschappen voor haar rekening nemen”, zegt ze. “Dan kan Charissa zichzelf zijn.”

Met wie ben ik nu aan het babbelen?

“Met Charissa. Maar Slongs zit hier ook, en ze is aan ’t denken of ze nu al aan haar eerste gin-tonic zou beginnen.” (lacht)

Wie krijgt de - en dit zijn jouw woorden - sletterige Charissa te zien?

“De mensen die op zaterdag in dezelfde keten uitgaan als ik, zo vanaf 1u ’s nachts. Als ik enkele rum-cola’s achter de kiezen heb, komt de sletterige slons tevoorschijn. Dat is nu eenmaal de stijl van het hiphop-genre. Ik heb daar geen moeite mee. Als ik op de dansvloer sta, ga ik helemaal loos. Alle remmen los, zonder gêne. En ja, daardoor gaan mannen weleens denken dat ik een makkelijke prooi ben, wat niet per se zo hoeft te zijn. Maar als het klikt, klikt het, en dan kan het gebeuren dat we alsnog samen naar de parking gaan. Maar daar is niks mis mee, hé.”

Ben je een gretige drinker?

“Ik drink graag, ja. Niet elke dag, maar als ik eraan begin ga ik door tot ik een goei stuk in mijne frak heb.”

Hoe zit het met andere roesmiddelen?

“Hebben we niet allemaal geëxperimenteerd, zijn we niet allemaal op zoek naar de grenzen van het toelaatbare? Dat is toch des mensen. Zeker in een stad als Antwerpen, waar alles makkelijk te krijgen is.”

Niet lang meer, als het aan burgemeester Bart De Wever ligt.

“Hoe meer Bart De Zever en zijn angstclub zich gaan bemoeien met het privéleven van de mensen, hoe meer tegenstand er zal komen. The war on drugs failed, heeft hij dat dan nog niet geleerd? Versta me niet verkeerd: je hebt drugs en drugs, maar hier hebben we het over cannabis. Er zijn genoeg studies over staten in Amerika waar cannabis gelegaliseerd werd, en wat voor gunstige gevolgen dat heeft gehad. Gaat hij na een gedoogbeleid van jaren alle Antwerpse blowers arresteren? Komaan. Of moeten we een boete van 75 euro betalen? Vrienden van mij hebben dat aan de hand gehad, hé: geboeid, mee naar het politiebureau, zes uur aan een stuk. Wat denk jij dat het kost om twee flikken zes uur aan het werk te houden? Wie gaat dat betalen, de belastingbetaler? Dat is toch hallucinant. (op dreef) Heeft er al ooit iemand een moord begaan omdat hij een joint heeft gepaft? Ik dácht het niet. Amai, ik raak weer oververhit. (tegen zichzelf) Rustig, rustig... Laten we het maar gauw over iets anders hebben.”

Was dat net Slongs die aan het woord was?

“Dat was het rode ridderke in Charissa.” (lacht)

Lees het volledige interview dit weekend in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws