Zes personen aangehouden in corruptiezaak autokeuringscentra

Print
De Brusselse onderzoeksrechter Grégoire heeft zes personen onder aanhoudingsbevel geplaatst in het onderzoek naar corruptie bij de autokeuringscentra van Vorst en Anderlecht. Het gaat zowel om de verantwoordelijken van die stations als om mensen die hen zouden omgekocht hebben. Dat meldt het Brusselse parket maandag. Vrijdagmorgen vonden 36 huiszoekingen plaats.

Het onderzoek naar die feiten liep al meer dan een jaar en gaf vrijdag uiteindelijk aanleiding tot 36 huiszoekingen, zowel in de kantoren van de keuringscentra als in de woningen van medewerkers. Een 30-tal personen werd ondervraagd en de onderzoeksrechter stelde een 20-tal van hen, voornamelijk controleurs in verdenking voor feiten van criminele organisatie en private corruptie. Voor een aantal verdachten kwamen daar ook de tenlasteleggingen valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en oplichting bij.

Maandag werden in het kader van het onderzoek zes personen onder aanhoudingsbevel geplaatst. “Het gaat om de verantwoordelijken van de autokeuringsstations en om de personen die hen actief betaalden.” Ze verschijnen eerstdaags voor de raadkamer, die zich dan moet uitspreken over hun verdere aanhouding.

Het is niet de eerste keer dat het autokeuringscentrum in Anderlecht in opspraak komt. In het jaar 2003 werden 27 beklaagden schuldig bevonden aan corruptie voor feiten die zich voordeden tussen 1990 en 2000. Twee van hen kregen een effectieve celstraf.

Nu in het nieuws