Onderzoek naar dood Steven Mboyo afgesloten en weer geopend

Onderzoek naar dood Steven Mboyo afgesloten en weer geopend

Print
Antwerpen -

Het parket heeft vorige week besloten dat het onderzoek naar de dood van Steven Mboyo afgesloten is. Op vraag van de familie werd het dossier ondertussen al heropend voor bijkomende onderzoeksdaden.

De 24-jarige kunststudent Steven Mboyo verdween op 21 februari na een avondje stappen in de Antwerpse binnenstad. Negentien dagen later, op 12 maart, zag een schipper zijn levenloze lichaam drijven in het Vijfde Havendok.

De verdwijning en het overlijden kregen riepen onmiddellijk veel vragen op. Ook omdat op de plaats waar Steven het laatst gezien werd enkele maanden eerder ook de 23-jarige Bask Hodei Egiluz Diaz voor het laatst gezien werd na een avondje stappen. Van Hodei ontbreekt tot op heden nog steeds elk spoor.

Omdat de autopsie in eerste instantie de mogelijkheid openhield dat Steven het slachtoffer werd van geweld werd er een moordonderzoek geopend. Dat leverde echter niets op en vorige week besloot de raadkamer dat het dossier afgesloten kon worden. Bronnen dicht bij het onderzoek geven aan dat er geen reden meer was om verder te werken aan het dossier. Alles zou uitgespit zijn en het maandenlange onderzoek had geen concrete aanwijzingen van kwaad opzet naar voor gebracht. Een mogelijke verdachte kwam evenmin in beeld.

Lees dit weekend meer in Gazet van Antwerpen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio