De Garage wil leukste buurtinitiatief van Vlaanderen worden

Stefan Oorts Foto: PDR

De Garage wil leukste buurtinitiatief van Vlaanderen worden

Print
Ranst - Stefan Oorts en zijn vrouw Leen Aertgeerts willen met hun ‘concertgarage’ bekroond worden als Vlaanderens leukste buurtinitiatief. Als het lukt, krijgt de hele buurt een reuze picknick

Het koppel woont in de Ranstse wijk Millegem. Die is vooral bekend om het mooie kerkje dat kan bogen op een bijzondere akoestiek. Soms wijkt Stefan met zijn organisaties uit naar dit kerkje maar meestal is de garage in zijn achtertuin de plek waar artiesten van heel divers pluimage hun talent tonen.

In die garage kunnen ongeveer 35 toeschouwers een plek vinden. “We hebben hier al mensen als Bert Gabriëls, Neeka en Wim Helsen mogen ontvangen. Voor de artiesten is onze garage een ideale plek om een voorstelling uit te proberen.”

Met de garage was het duo al een keer te gast in het VRT programma ‘Iedereen Beroemd’. Ook op provinciaal vlak is er waardering voor dit kleinschalige en culturele initiatief. “We hebben de prijs van de provincie Antwerpen gewonnen voor het beste buurtinitiatief. Dat was een wedstrijd van Radio 2 . Een jury van kenners schonk ons die prijs. Nu bestaat de kans dat we uitgeroepen worden tot het leukste buurtinitiatief van Vlaanderen. Wie dat wil kan op ons zijn stem uitbrengen.

De stemmen moeten wel binnen zijn op maandag 24 november Als we het halen hebben we nu al beslist om een reuze picknick voor de hele buurt te organiseren” besluit Stefan.

http://www.radio2.be/goed-gezien/goed-gezien-kies-jouw-favoriete-project

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio