© Belga

‘Hete herfst kost 2 miljard euro’

Wie staakt tegen de besparingen van de regering-Michel moet beseffen dat die regering door de acties méér zal moeten besparen. Dat zegt Agoria tenminste, de federatie van de technologische industrie. De economie verliest 2 miljard euro, de overheid 400 miljoen, zo bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.

Wie de komende vier maandagen het werk neerlegt tijdens de provinciale en nationale stakingen tegen de besparingspolitiek van de regering-Michel dreigt net het omgekeerde te bereiken van wat hij of zij beoogt. ‘De mensen willen staken omdat ze geen geld willen verliezen, maar de staking dreigt ons allemaal een pak geld te kosten’, zegt CEO Marc Lambotte van Agoria, de koepel van de industrie in ons land.

Agoria heeft becijferd dat de nationale betoging op 6 november, de drie provinciale stakingen op 24 november, maandag 1 en 8 december én de nationale staking op 15 december België om en bij de 2 miljard euro zal kosten. ‘Van die 2 miljard wordt er normaal gezien 400 miljoen doorgesluisd naar de overheid voor de sociale zekerheid’, zegt Lambotte.

Nu in het nieuws