Wat doet een of geen Michelinster met een restauranthouder?

Sergio Herman (rechts) met Rosa Merckx, de brouwmeester van Liefmans Kriek. Foto: Joren De Weerdt

Wat doet een of geen Michelinster met een restauranthouder?

Print
Antwerpen -

Maandag deelt Michelin weer sterren uit. Vorig jaar veranderde op dat vlak nogal wat in het Antwerpse.

Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop in Boechout moest zijn ster na negentien jaar indienen. Restaurant The Glorious van topsommelier Jurgen Lijcops kreeg een ster nadat het een jaar voordien een Rijzende Ster was genoemd door de Franse restaurantgids. Maar de totale verrassing kwam van L’épicerie du Cirque. Uitbaters Dennis Broeckx en Ellen Destuyver schrokken zich een aap en werden enkele maanden geleefd. Intussen hebben ze de boel onder controle en kijken ze met vertrouwen en toch wat zenuwen uit naar maandag.

Die ochtend zouden zich wel wat nieuwkomers kunnen melden. The Jane van Sergio Herman en Nick Bril is een zekerheid. Het is gokken op één of ineens twee sterren. Kenners zouden het van ‘guts’ vinden getuigen als Michelin ineens twee sterren geeft. Verder gaan Ook Graanmarkt 13 op de Graanmarkt en De Godevaart in de St-Katelijnevest over de tong. Ook ‘t Korenaer in Nieuwkerken-Waas wordt getipt. Outsiders zijn Te Kook op de Vrijdagmarkt, Bistrot du Nord in de Lange Dijkstraat en Bún in de St.-Jorispoort.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, blz. 16 en 17.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio