Strijd om betaalterminals barst los

Archiefbeeld Foto: AP

Strijd om betaalterminals barst los

Print

Na BNP Paribas Fortis lanceert nu ook de Amerikaans-Nederlandse betalingsverwerker EMS alternatieve betaalterminals voor Bancontact/Mister Cash, die de hegemonie van dominante speler Worldline moeten doorbreken. De nieuwe uitdager mikt op 10 procent van de markt. Dat bericht De Tijd zaterdag.

Bancontact/Mister Cash (BC/MC) is veruit het populairste betaalmiddel van de Belg. De verwerking van de ruim 1 miljard transacties per jaar was tot voor kort het voorrecht van Worldline (ex-Banksys), dat een feitelijk monopolie had. Die alleenheerschappij wekte vaak ergernis bij handelaars. Worldline kreeg de voorbije jaren van middenstandsorganisaties meermaals kritiek op zijn prijzenbeleid, wat leidde tot harde onderhandelingen over tariefdalingen. Nadat het Worldline-netwerk vorig jaar in panne was gevallen op 23 december, een topdag voor kerstaankopen, weerklonk de roep naar een tweede systeem als reserve.

Het betaaldienstenbedrijf EMS (European Merchant Services) speelt op die vraag in en lanceert eigen betaalterminals voor Bancontact/Mister Cash op de Belgische markt. Zijn aanbod wordt voor het eerst voorgesteld op Horeca Expo in Gent, de vakbeurs die zondag begint.

.

Nu in het nieuws