Waar en wanneer komt Sinterklaas in Essen aan?

Foto: Margo Tilborghs

Waar en wanneer komt Sinterklaas in Essen aan?

Print
Essen - Nu Sinterklaas in het land is, brengt de goedheiligman een bezoek aan alle wijken in Essen. Op Heikant bracht hij al een bezoek. Vanaf zondag zijn ook de andere wijken aan de beurt.

De kinderen in Essen Centrum kunnen Sinterklaas verwelkomen op zondag 23 november om 13.30u  aan het gemeentehuis. De stoet vertrekt van daaruit in optocht, met harmonie Essentia en de jeugdverenigingen, naar het Gildenhuys, Stationsstraat 57. Daar worden de kinderen vermaakt met animatie en spelletjes in aanwezigheid van de Sinterklaas en zijn zwarte Pieten.

Sinterklaas brengt op zondag 30 november een bezoek aan de kinderen op Horendonk. Samenkomst om 14u aan de parking bij de meisjes chirolokalen aan Over d’Aa. Daar vertrekt de stoet richting kerk van Horendonk. Rond 14.30u beginnen de activiteiten in het parochiezaaltje.

Diezelfde dag brengt de Sint nog een bezoek aan de kinderen van Wildert. Om 15.01u komt hij aan met de trein in het station van Wildert. De stoet gaat dan richting parochiezaal in de Sint-Jansstraat.

Ook Hoek vergeet de goedheiligman niet. Wie de Sint wil verwelkomen moet op zondag 30 november om 14u klaarstaan op het pleintje van Hoek. Indien de wegenwerken nog bezig zijn, komt de Sint rechtstreeks naar het Gildenhuis op de Moerkantsebaan.

Het worden zware dagen voor de Sint !

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio