Leerlingen Sint-Jozef bouwen eigen ‘rolletjes’

Leerkracht Jan Verbist van het technisch instituut Sint-Jozef in Schoten liet zijn leerlingen de voorbije maanden een kopie maken van de curvometer die de politie geregeld gebruikt om de snelheid van bromfietsen te meten.

De oefening past bij de inspanningen die de middelbare school doet om het technisch onderwijs uit het verdomhoekje te halen. “Toch wel minstens vijftig van onze leerlingen komen met de brommer naar school en moesten al herhaaldelijk ‘op de rolletjes’ van de politie. Waarom zouden we dat technisch toestel zelf niet eens proberen te maken? Het leek mij en preventieadviseur Serge Seutens een uitdaging voor de jongens, die ook enthousiast waren.”

Ook de politie van Schoten bleek bereid om mee te werken. Woordvoerder Els Dellafaille: “Een prachtig initiatief vinden we het. Een betere manier om die gasten te sensibiliseren, is er niet. Wij controleren geregeld en de gevolgen zijn niet min wanneer de snelheid te hoog ligt. Er volgt niet alleen een boete van minstens 500 euro, we nemen de bromfiets in beslag en demonteren hem.”Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio