Zakenman uit Dubai verwerft Antwerpse tophorecazaken

Foto: GVA

Zakenman uit Dubai verwerft Antwerpse tophorecazaken

Print
Antwerpen -

De laatste hindernis is genomen. De rechtbank van koophandel zette vrijdag het licht op groen voor de overname van horecazaken Nero, Berlin, Hangar 41 en Brasserie Van Loock.

Kersvers eigenaar Jean-Claude Creeten bruist van ambitie. “Mijn oog viel op café Karbonkel op de Groenplaats.” Zakenman Jean-Claude Creeten uit Dubai mag zich voortaan de nieuwe Antwerpse ‘horecakeizer’ noemen. Hij bracht voor de vier zaken telkens het hoogste bod uit. In totaal gaat het om 1,3 miljoen euro. Bovendien mogen alle 45 personeelsleden aan dezelfde voorwaarden blijven.

De gekende brasserieën werden in september in de etalage gezet, omdat architect Jo Peeters met zijn firma tegen een gigantische schuldenberg aankeek.

De rechtbank gaf bescherming tegen schuldeisers en stelde advocaat Peter Verstraeten aan om de horecazaken te verkopen. Door het totaalpakket - de geboden prijs én het personeel dat mag blijven – was de overdracht slechts een formaliteit. Voor de andere zaak van Peeters, Moskou, lijkt intussen een oplossing in de maak. “Er is een afbetalingsplan met de schuldeisers opgesteld”, zegt advocaat Philippe Termote.

We ontmoeten Creeten in Nero, de krijtwitte brasserie pal tegenover het Museum van Schone Kunsten. De mysterieuze zakenman lijkt zich thuis te voelen. Lichtjes onderuitgezakt en zichtbaar enthousiast, geeft hij tekst en uitleg. Wat brengt hem naar Antwerpen? Welke ambities koestert hij? En denkt hij er aan om zijn imperium in de toekomst uit te breiden?

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen – editie Stad

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio