Volksraadpleging gevraagd over autovrije brug

Foto: JAA

Volksraadpleging gevraagd over autovrije brug

Print
Wijnegem - Dirk Verhaert (Vlaams Belang) wil de gemeenteraadsleden op 15 december overtuigen om een volksraadpleging in te richten over de vervanging van de ‘banaanbrug’ door een autovrije variant.

Het nieuws over de voorkeur van het schepencollege om de banaanbrug liever te vervangen door een kunstwerk waar alleen fietsers en voetgangers over kunnen was bron voor felle discussies tussen voor- en tegenstanders in de kanaalgemeente. In de winkels, maar ook op Facebook, probeerden voor- en tegenstanders elkaar te overtuigen.

Voorlopig lijken de tegenstanders van een autovrije brug in de meerderheid en Vlaams Belang-fractieleider Dirk Verhaert grijpt dit aan om de gemeenteraad voor te stellen om een volksraadpleging te organiseren rond de hamvraag: wel of geen auto’s over de centrumbrug?

“Als Mechelen een bevraging organiseert over het plaatsen van een uurwerk op de Sint-Romboutstoren, dan lijkt onze banaanbrug me zeker even zwaarwichtig”, aldus Verhaert. Burgemeester Ivo Wynants ­(N-VA) schiet het voorstel voor een referendum niet meteen af.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio