© Patrick Hattori

Receptionist (22) bekroond als beste verkoper Benelux

Silvio Hidalgo Gonzalez (22) werkt nog maar acht maanden in Novotel in Mechelen. Toch mag hij zich binnen de Franse hotelgroep Accor wel al een van de twintig beste verkopers ter wereld noemen. In de Benelux is hij zelfs de beste.

Sven Van Haezendonck

Gonzalez zijn geluk kon niet op toen hij eerder dit jaar aan de slag kon in het viersterrenhotel op de Lamotsite. “Ik ga zelf graag op reis en dan merk ik vaak hoe belangrijk het onthaal aan een receptie is. Het bepaalt voor een belangrijk stuk je ervaring in een hotel. Met een glimlach en een vriendelijk woord maak je altijd het verschil. Het is ook belangrijk dat je klanten kan binden”, legt Silvio uit.

En daar slaagde hij de voorbije maanden dus wonderwel in. In de drie maanden dat de interne meting liep, wist hij bijna 400 klanten te binden met een klantenkaart. Wereldwijd waren er maar negentien collega’s die nog beter hebben gedaan.

“Maar in de Benelux is Silvio de beste. We zijn daar best wel trots om, want dit is toch een bewijs dat klanten tevreden zijn over onze service. Anders zouden ze zo’n kaart niet nemen”, zegt directeur Yves Vandenbussche van Novotel Mechelen.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio