Politie houdt grootscheepse anti-inbraakactie

Onder meer op de afrit Willebroek van de A12 was er een politiecontrole Foto: TDK

Politie houdt grootscheepse anti-inbraakactie

Print
Mechelen / Willebroek - De politie heeft vrijdagnamiddag en -avond een grootscheepse anti-inbraakactie gehouden in het arrondissement Mechelen. Vanaf 14u waren er op verschillende plaatsen in de regio controles. Zo werden de drukke gewestwegen in de gaten gehouden maar ook kleinere dorpskernen waar de voorbije weken bijvoorbeeld enkele inbraken zijn geweest.

"Het is niet zo dat het arrondissement kreunt onder de inbraken, maar we weten uit ervaring wel dat er tijdens het najaar, en vooral als de feestdagen naderen, een stijging is van het aantal inbraken. Daarom houden we dit soort acties", zegt hoofdinspecteur Geert Van Herck van de federale politie. "We focussen vooral op de rondtrekkende dadergroeperingen. Zij reizen letterlijk van dorp naar dorp, verblijven er maar één of twee uur maar proberen in die korte tijdspanne wel verscheidene inbraken te plegen."

Tientallen auto's

Vele tientallen auto's moesten aan de kant voor een controle. Sommige voertuigen werden ook helemaal doorzocht op zoek naar inbrekersmateriaal.

Aan de actie namen ook drugs- en speurhonden deel en een helikopter hing in de lucht om bij te springen als dat nodig zou blijken. Naast de politie namen ook de dienst Vreemdelingenzaken deel aan de actie en de Vlaamse Belastingsdienst. Zij controleerden of automobilisten hun verkeersbelasting wel betaald hadden. 

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio