Eurostar-passagiers 8 uur vast op trein

Foto: REUTERS

Eurostar-passagiers 8 uur vast op trein

Print

De Eurostartrein uit Londen heeft ruim 8 uur vastgestaan bij Rijsel door een gebroken bovenleiding. De honderden passagiers zaten al die uren vast. Dat meldt de VRT.

Van Londen naar Brussel met de Eurostar: normaal duurt dat 2 uur. Voor enkele honderden passagiers heeft de trip afgelopen nacht vier keer zo lang geduurd. Door een gebroken bovenleiding kwamen ze vast te zitten in de trein en er zat niets anders op dan geduldig te wachten.

“In het begin was er nog licht, maar uiteindelijk is de noodverlichting aangezet om de batterijen te sparen”, zegt Sebastiaan De Roeck uit Sint-Niklaas, die op de trein zat, aan de VRT Nieuwsdienst. “Daarna is ook die noodverlichting uitgeschakeld. We hebben 8 uur in die trein gezeten, waarvan 5 à 6 uur zonder verlichting. Ook de airco had het begeven.”

De trein kwam rond 5.30 uur toe in Rijsel, waar de passagiers konden overstappen op een trein naar eindbestemming Brussel. “We kregen heel weinig informatie. De conducteurs deden hun best, maar ze hadden zelf ook niet de meest recente informatie. Ik ben het meest te weten gekomen via Twitter. Spijtige zaak.”

Nu in het nieuws