© EPA

Opnieuw stoffelijke resten geborgen op rampplek MH17

Op de rampplek van vlucht MH17 in Oekraïne zijn woensdag behalve wrakstukken ook opnieuw stoffelijke resten geborgen. Dat is woensdag na het einde van de bergingswerkzaamheden bekendgemaakt.

Leden van de Nederlandse repatriëringsmissie borgen de stoffelijke resten die zijn gevonden tijdens de bergingswerkzaamheden. De resten gaan eerst naar Charkov. Daarna worden ze op een nog nader te bepalen moment naar Nederland gebracht.

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de berging in het oorlogsgebied woensdag goed verlopen. Het bergingsteam heeft op twee plekken in het rampgebied kunnen werken. De wrakstukken zijn bij de plaats Torez in treinwagons geladen en zullen later worden vervoerd naar Charkov. Uiteindelijk worden ze ook overgebracht naar Nederland.

De wrakstukken zijn nodig voor het onderzoek naar de oorzaak van de crash. De OVV wil onder meer een reconstructie maken van een deel van het vliegtuig.

De berging van wrakstukken is zondag begonnen. Maandag liet de OVV weten dat dat werk aan het einde van de week afgerond zou kunnen zijn. De veiligheidsomstandigheden moeten dan wel goed blijven. Het is de bedoeling dat de bergingsmissie donderdag doorgaat.