© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Massa taxus, maar geen record

Op de 27 containerparken in de Kempen heeft IOK in de zomer 870,9 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld. Dat leverde een bedrag van 43.545 euro op, dat de intercommunale schenkt aan onderzoek naar kanker bij kinderen.

Hans Otten

De Kempense gemeentes namen via IOK Afvalbeheer voor de zesde keer deel aan de Vlaamse actie Vergroot de Hoop. Dat is een grootschalige inzameling van taxussnoeisel, waaruit de stof baccatine kan worden gewonnen. Dat is een actief bestanddeel in veel kankermedicijnen.

Via de 27 gemeentelijke containerparken konden Kempenaars van midden juni tot eind augustus gratis taxussnoeisel binnen brengen. Aan het eind van de inzamelperiode stond de teller op bijna 871 kubieke meter. Met een opbrengst van 50 euro per kubieke meter leverde dat een totaalbedrag van 43.545 euro op.

Dat is geschonken aan de Olivia Hendrickx Research Foundation, dat wetenschappelijk onderzoek naar kanker (bij o.a. kinderen) ondersteunt. Het ingezamelde aantal is geen Kempens record, want vorig jaar haalde IOK Afvalbeheer zowat 1000 kubieke meter snoeisel op.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio